The Watson House, Samford (2003)

watson-house_02

 

 

watsonhouse2_w

 

horse

watsonhouse3_w

The Watson House, Samford, (2003), is a house and artist’s studio, twenty-five kilometres north-west of Brisbane. An elliptical figure informs the plan. The first experience of the house on approach is an oblique aerial view. The understanding of the house as a singular, stable and complete form is set against the experience of the house as a dynamic changing form switching between concave and convex. The mural of a horse emblazoned on the end wall facing the street pre-figures this experience.

Builders: Joanne Vickery, Tim Askew, Steve Godstone and Andrew Wilson
Structural Engineers: Jim Ward, Brisbane, Carolina Bartram and Scobie Alvis, London
Project Team: Andrew Wilson, Angela Reilly

Share